Répát a nyuszinak!
A húsvéti vidámsághoz egy kicsiknek és nagyoknak is használható játék

20200407_073855.jpg

 

 

Evvel a játékkal is megetethetik az éhes nyuszit! :-)

Hozzávalók:

  • rajzlap
  • filcek, színes ceruzák
  • olló

Elkészítés:

  • rajzoljátok meg vagy nyomtassátok ki a közreadott képről
  • vágjátok ki
  • hogy tartósabb legyen, lamináljátok le vagy rajzlap helyett bármely papírdoboz egyik oldalára rajzoljátok fel


Felhasználás / Tapasztalatok:

Ezt a játékot ovisoknak, iskolásoknak készítettük eredetileg, s a feladat az volt, hogy bekötött szemmel keressék meg a nyuszik száját, s minél több répát illesszenek pontosan a szájukba. Jó móka volt, mikor megnéztük a szemkötők levétele után, hova is kerültek a répák. :-)
Játszottuk csapatban is, s a csapattagok segíthették egymást információkkal: „Balra menj!, Lejjebb tedd a répát!”, … stb…) Nagy volt az öröm, ha igazán sikerült jól segíteni egymást. Szóval, a szociális kapcsolatoknak is jót tesz a játék.

Ha már megvan a játékunk, használjuk a bölcsiben is. Na de hogyan? Ezt is kitaláltuk!

A csendjátékhoz terveztük, hogy a gyerekek az egyensúlyozó vonal mentén felszedhetnek egy-egy répát, s elhelyezik a felszedett répát a nyuszi szájában. A gyerekek finom motorikus mozgását segíti, ahogy felveszik a répát, s ahogy elhelyezik a nyuszi szájában. Egyensúlyérzékük fejlődik, amikor arra figyelnek, hogy maradjanak az egyensúlyozó vonalon. Számfogalmuk fejlődik, mikor megszámláljuk, hány répa került a nyuszi szájába. Türelmük növekszik, mert egymás után próbálkoznak a gyerekek. Szociális készségeik fejlődnek, ahogy egymásnak átadják a próbálkozás lehetőségét.

Otthoni játékhoz is kiváló fejlesztő. Jókat lehet mondókázni alkalmazása közben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr6715597998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi Montessori

Friss topikok

süti beállítások módosítása