Öltöztess fel
Nem csak farsang idején nagy móka jelmezbe bújni, egy öltöztető játékot hoztunk nektek

_dsc0879.jpg

_dsc0881.jpg

Nem csak farsang idején nagy móka jelmezbe bújni, egy öltöztető játékot hoztunk nektek

 

Hozzávalók:

  • Karton alap
  • Fehér vastagabb papírlapok
  • Filctoll
  • Olló

 

Elkészítés 

A rajztudásunkra szükség lesz a következő játék elkészítésekor, ha nem fejből, másolva biztosan sikerül majd kivitelezni a feladatot. Elsőként az alaplapunkon dolgozunk majd, aminek a közepére súlyozva rajzolunk fel egy alakot. Hogy a jelmezeket is méretarányosan tudjuk majd elkészíteni érdemes a babát egy másik vékonyabb lapra felrajzolni, majd ezt rajzolni körbe az alaplapon. A képen kislányt láttok, de kisfiús verzióban is ugyanolyan izgalmas a játék. Miért is ne lenne az?! Szóval az alaplapunk közepére felrajzoljuk az alakunkat. A fürdőruhában való megjelenítés a legjobb választás. Az alapot is, ahogy később majd a többi játékrészt is filctollal színesítettük. Miután az alapalakunk elkészült, vegyünk kézhez ez nagy adag kreativitást és engedjük szabadjára. A babánkra felhelyezhető jelmezeket fogunk készíteni. Egy dologra kell csak figyelnünk, hogy méretarányosan dolgozzunk. Mivel már az elején ügyesen külön rajzoltuk fel a bábunkat, így ez sem okoz majd nehézséget. Érdemes az alap körvonalat mindig halványan felrajzolni és úgy öltöztetni fel. A kitalált jelmezeket filctollal díszítjük és kivágjuk. Ha lehetőségünk van rá, lamináljuk a részeket külön külön, hogy sokáig, sérülésmentesen tudják majd használni a gyerkőcök.

 

Játék menete / tapasztalatok

A feladat igazán egyszerű, a cél az alap bábunk sokszínű felöltöztetése. Nagyon mókás időtöltés, amit igazán szeretnek a gyerkőcök. A hétköznapokban is tapasztalják, hogy időjárástól, évszaktól függően mindig más és más ruhadarabokat hordunk. Ezen a játékon keresztül ezekkel is könnyedén tudnak ismerkedni. Érdemes nyári, téli, őszi, tavaszi öltözéket és kiegészítőket is készítenünk, így a gyerekek a játéktevékenység során kiválaszthatják az összeillő darabokat. És persze össze is keverhetik őket, ami igazán vicces, kifutóra illő ruhakombinációkat eredményezhet. Jelmezekbe is bújtathatják az alap bábut. Elsőre talán azt gondolnánk, hogy a lányoknak szóló játékról van szó. Az igaz, hogy tapasztalatunk szerint a lányok figyelmét tovább leköti e tevékenység, szívesen elbabrálnak és kísérleteznek az öltözékek különböző kombinációjával, de csak a kivitelezésen múlik és kisfiúk számára is legalább olyan izgalmas játékká válik, hiszen ki ne változna képzeletben szívesen kalózzá vagy űrhajóssá. Mint minden saját készítésű játéknál, így itt is megvan az az óriási előnyünk a készen vásárolt játékokkal szemben, hogy személyre tudjuk szabni. Vegyük figyelembe gyerkőcünk érdeklődési körét, szerepeltessük akár kedvenc karaktereit, így még mókásabbá tehetjük a játékunkat. A szerepjátékok belépőjeként is tekinthetünk erre a játékra, hiszen általa a gyerkőcök az alap bábut csak a ruhájának megváltoztatásával alakíthatják. A karakterek alakítása, kitalálása, formálása mindig nagyon szórakoztató. Remélem, hogy nektek is vidám perceket, időtöltést hoz majd a fenti öltöztetős játék elkészítése és használata.

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr9115906088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása