Színpárosítás mókusokkal

montessori_mokus_2.jpg

 

A színtanulás kiváló móka a kicsiknek. Mi a pirossal és a kékkel kezdtük mókusos játékunkat, mert tapasztaltuk, hogy ezt a két színt néhányan összekeverték. Szőttünk a játék köré egy apró mesét is, mely szerint minden mókus a tányérjával azonos színű makkot tudja megenni, így segíthetünk a mókusoknak, ha tányérjukba tesszük a megfelelő színű eleséget.

Amit fejleszt a játék:
- színek felismerése
- színek azonosítása
- finom motorikus mozgás

Ami szükséges a készítéshez:
- karton, filctoll, lamináló fólia, olló

Amit tapasztaltunk:
Nagyon szívesen, hosszú ideig játszottak a gyerekek a játékkal. Először többen csak pakolták a makkot a tányérokba, nem volt fontos a színazonosság, élvezték a mókus etetést. Később elkezdték a színek szerinti elkülönítést. A harmadik alkalommal már mindenki a tányérok színének megfelelően adagolta a makkot a mókusoknak. A negyedik napon egy újabb színt tudtunk bevetni, ami nálunk a sárga volt.

Később új színekkel is bővíthető a színválogatós játék.

20210908_184157.jpg

m001.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr616752156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása