Madáretetős játék

 

montessori_madaretetes.jpg

Nyitott csőrű madarat rajzoltunk egy kartonra. A nyitott csőrt kivágtuk, így a gyerekek etetni tudták a madárkát. A kartont hátulról megerősítettük egy karton talppal, s az egészet egy tálcára helyeztük. Zseníladrótból hajtogatott halacskákat tettünk a tálcára, s egy csipeszt. A gyerekek a csipesz segítségével tudták felvenni a halakat, s evvel tehették a madárka szájába az eleséget.

Amit fejleszt a játék:
- finom motorika (a csipesz megfogása, avval a halacska felvétele, s beletevése a madár szájába, majd a csipesz elengedése igazán összetett tevékenység egy kisgyerek számára)
- író ujjak erősödése
- koncentráció
- szem-kéz koordináció
- gondoskodás (megetetni valakit)
- türelem

Ami szükséges a készítéshez:
- kartonlap, színes ceruza, olló, zseníliadrót, csipesz

Amit tapasztaltunk:
A gyerekek nagyon szívesen etették a madárkát. Ha nem sikerült egy halat felvenni a csipesszel, akkor egész nagy adag halat tettek a madárka szájába. Ha elfogyott a türelmük, a csipesz helyett kézzel tömték a halat a madárka szájába. Ami biztos: Nagyon szívesen játszottak a nyitott csőrű madárkával, gyakran 5-10 percre lekötötte egy-egy kisgyerek figyelmét a játék.

106.JPG107.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr916749912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása