Keveredő színvirág
Színkeverés játékosan. Keveredő szirmokkal

og3a3891.JPG

og3a3896.JPG

Színkeverés játékosan. Keveredő szirmokkal

Hozzávalók

  • Színes fólia
  • Kartonpapír
  • Miltonkapocs
  • Olló
  • Ragasztó

 

Elkészítés

 Amikor kitaláltuk, hogy szeretnénk ilyen játékot készíteni nekünk a legnagyobb fejtörést a színes fólia okozta. Természetesen lehet rendelni csillagászati áron, de mint mindig akkor is igyekeztünk megtalálni az esetleges alternatív megoldásokat is. Sikerült. És működik is. Az adminisztráció miatt elég elképesztő mennyiségű papírtartó „bugyit” használunk. Tudjátok az a sima átlátszó nejlon tasak. És képzeljétek Móni egyszer csak ujjongva hívott. „Megvan a megoldás!” Egyszerű papír írószer boltban talált színezett papírtartó bugyit. Ez semmi, pont volt a nekünk kellő színekben. Szóval ez a színezett fólia. Nekünk legalábbis. Elsőként kartonpapírral dolgozunk. Előre felrajzoljuk és kivágjuk a virág szárát, majd a virág szirmait. Itt majd a fóliával, azonos színnel dolgozzunk, ami kék, sárga és piros. Ezek azok az alapszínek, amelyekkel a leglátványosabb hatást tudjuk elérni. Ha kivágtuk a köröket is, már csak azonos méretű köröket kell kivágnunk a fóliából is. Ezeket a karton színpárjukhoz ragasztjuk. Érdemes dupla rétegű kartonnal dolgozni, hogy szép legyen a végeredmény. Ami annyi jelent, hogy a kartonra ragasztjuk a fóliát, majd a fóliára egy újabb réteg kartont, hogy ezzel el tudjuk takarni a fólia ragasztott részét. Ha mindhárom színű szirmunkkal elkészültünk már csak rögzíteni kell a virágunkat a képen látható módon. Miltonkapoccsal dolgozzunk, hogy később ne jelentsen gondot a szirmok mozgatása.

 

A játék menete/tapasztalataink

 Az egyik legnagyobb sikernek örvendő játékunk volt ez a kicsi virág. Igazi varázslat a gyerkőcök számára. A közös elkészítés is igazán jó móka. És később a kísérletezés, egészen biztos, hogy leköti majd a figyelmüket. Egyértelműen egyszemélyes játék. Ha több gyermek van a családban érdemes közösen annyi virágot készíteni, hogy mindenkinek jusson saját munkadarab. Utána pedig már csak játszani kell, próbálkozni és rácsodálkozni, hogy váltja a színét az elkészült alkotás. Ahogy a fólián átnézünk és a szirmokat egymásra forgatjuk, tanulmányozhatjuk, hogyan változnak a színek egymással kölcsönhatásba lépve. Nálunk a legnagyobb csodálatot a kék és a sárga szirom kavarodása okozta. Elképesztő csodálattal konstatálták a gyerekek, hogy zölddé változik a viráguk. Ez egy olyan játék, ami tényleg varázslatot tud csempészni a hétköznapjainkba. És mivel mással tudnánk jobban motiválni a gyerkőcöket, mint azzal, hogy megmutatjuk nekik, hogy igenis létezik varázslat és minden nap találkozhatnak új és új varázslatokkal, amiknél érdemes megállni egy kis időre. És mindig érdemes csodára nyitott szemmel járni. Ki tudja, ezek után. Kékből és sárgából zöld. Lehet, hogy tényleg bármi megtörténhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr4515661574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása