Macimóka
Egy pakolgatható, csatolgatható játék.

og3a3717.JPG

og3a3723.JPG

Fejlesztő játék mackóval, ahol kedvünkre matathatunk

 

 A következő játék megint csak egy a nagy kedvencek közül. Valahogy mindig előkerül újból és újból, így nálunk mindig szem előtt van. Ezen pedig nem is csodálkozunk, hiszen egy szuper játék, rengeteg lehetőséggel. Nagyon sokféle elfoglaltságnak egyszerre teret adva, mégsem túlbonyolítva.

 Az alap ötlet egy mackó testrészeinek kirakóra bontása. Ez az első játékfolyamat, amire használni lehet, hiszen a cuki pofiján kívül az összes többi alkatrésze mobil, kivehető, majd kellő ügyességgel vissza is helyezhető. Tehát máris elmondhatjuk, hogy kirakó, de ha itt vége lenne a sornak, akkor talán nem is ezt a játékot választottuk volna mi se bemutatásra és a gyerekek se ezt vennék magukhoz minden nap. De választottunk és nem véletlenül. Szóval, minden alkatrésze önmagában egy játék, ahol finom motorikus és logikai gondolkodást fejlesztő feladatokkal találkozhatunk. Van ahol gombolással ügyesedhetnek a kis kezek, a zipzár sem maradhat el, ugyanakkor nem feledkeztek meg az alkotók a patentok és a csattok nyújtotta lehetőségekről, sőt még a fűzés és masni kötés is helyet kapott. Ez nagyon sok önmagában is hasznos és élmény dús feladat. Szinte mindegyik testrészen szereplő részfolyamathoz készítettünk már mi magunk is önálló játékot, hiszen azt tapasztaljuk, hogy ezek nagyon hosszú időre lekötik a gyerkőcöket és nagyon nagy lelkesedéssel fogadják mindig az ilyen és ehhez hasonlóan hétköznapi tevékenységekből kialakított játékokat. Ezek mind lehetőséget adnak számukra, hogy ezeket a nekünk már egyszerűnek tűnő mozdulatokat begyakorolják, és mivel sokszor találkoznak majd ezekkel a feladatokkal, amikor cipőt húznak, öltözködnek, a játékokon megtanult mozdulatokat, a való életben is kamatoztatni tudják, és minden egyes alkalommal megélhetik a tudásuk hasznosságát és örömét. Tehát egy pozitív visszacsatolást kapnak olyan helyzetekben is, amikor nem is számítanak rá.

Talán ebben rejlik igazán a Montessori módszerrel való munka lényege, hiszen ha nem csak tőlünk kapják a dicséretet, hanem maguk is megélik ennek a sikerét, sokkal nagyobb önbizalommal és kitartással vágnak majd bele az élet más területein felbukkanó kihívásokba is. Arról nem is beszélve, hogy a tanulás és gyakorlás folyamata is hasznosság érzettel társul, ami nagyban megkönnyíti majd a kis iskolás kort, magát a tanuláshoz való hozzáállásukat is.

 A fenti játék grafikai kivitelezése is szemet gyönyörködtető. Szép színekkel jó arányban kombinálják a készítők mesevilágot és a sokféle textúra egy játékon belül való szerepeltetését. Egy igazán jól átgondolt játék tehát, ami nagyon sok időre képes lekötni használói figyelmét, mivel a kis részei önállóan is használhatóak ezért ajánljuk éppúgy többszemélyes elfoglaltságnak, mint önálló játéknak. Mindenképpen próbáljátok ki ha tehetitek, utána szerintem senkinek nem is lesz kérdéses, hogy nálunk miért került a kedvencek közé

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr4515710166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása