Szivárvány pom-pom
Tél után tavasz, eső közben napsütés, lehet furcsák a változások, de néha olyan csodás dolgokat hoznak magukkal, mint egy szivárvány, ki tudja?!

og3a3496.JPG

og3a3500.JPG

 

Tél után tavasz, eső közben napsütés, lehet furcsák a változások, de néha olyan csodás dolgokat hoznak magukkal, mint egy szivárvány, ki tudja?!

Hozzávalók

  • Dekor gumi
  • Ragasztó
  • Színes pom-pomok
  • Olló, kisméretű olló

 

Elkészítés

Alapszínnek mi a pirosat választottuk, így a piros dekor gumit nem vágtuk szét, az szolgál majd a szivárványunk alapjául. Most jön az izgalmas rész, sok-sok szín és persze egy kis kézügyesség, hogy a szivárvány ívét mindig eltaláljuk, de nem olyan nagy ördöngösség ám, mint amilyennek elsőnek tűnik. A kiválasztott színekre felrajzoljuk a szivárvány soron következő ívét. Amikor megvannak a színes formáink, jöhet a pom-pomok leendő helyének kialakítása. Itt mindenféleképpen jó, ha akad egy kisolló körülöttünk. Felrajzoljuk a körök helyét és kivágjuk őket, a dekor gumi flexibilis anyagának köszönhetően sokkal egyszerűbb lesz, mintha kartonpapírból próbálnánk ugyanezen köröket pontosan kivágni, végül pedig sokkal jobb lesz hozzáérni is. Amikor a belső körök kivágásával is végeztünk, már csak annyi feladatunk marad, hogy a megfelelő sorrendbe felragasszuk őket az alapunkra. És igaziból már el is készült a szivárványunk. Ugye igazán nem volt nehéz? A pom-pomokat mi előre megvásároltuk, már nagyon sok helyen beszerezhető, de ha éppen ezt is szeretnénk otthon elkészíteni, egész nyugodtan nemezelhetünk, vagy választhatjuk a maradék fonalak feltekerését, középen jó szorosan megkötve és szétvágva, hiszen így is csodaszép pom-pomokat készíthetünk… Ha nagyon koszolni szeretnétek, még a csiriz és festék is előkerülhet. Szóval nincs akadály.

 

A játék menete / Tapasztalataink

A szivárvány pom-pom egy érzékelést fejlesztő párkereső játék, ahol a feladat annyi, hogy a szivárvány adott sávjának megfelelő színű pom-pomokat a helyükre rakják a gyerekek. Aki szeretné kicsit bonyolítani a játékot, pillanatok alatt varázsolhat belőle számolást fejlesztő játékot is. Aminél a pom-pomok számával lehet bonyolítani és izgalmasabbá tenni az alappárosító játékot. Ez pusztán instrukciók alapján is sokféleképpen vezethető játék. Az első játékmenetben a gyermek önállóan felhelyezi a megfelelő helyre a pom-pomokat, itt csak párosít színt színnel és ügyesedik a keze, hiszen nagyon cukik, de elég picik is a pom-pomok, kell hozzá a finom ujjmozgás. Azt tapasztaljuk, hogy a gyerekek már pusztán az új tapintású anyagok megjelenése miatt is nagyon szeretik használni ezt a játékot, és persze gyönyörű színes, így azonnal felhívja magára a figyelmet.
A párosítás után adhatunk más instrukciókat. Pl.: Hány kék pom-pomot találsz a szivárványon? És persze minden színnel eljátszva máris számolunk; akár összeadásokat is lehet gyakorolni, hiszen itt a gyerkőc pontosan látja a pom-pomok közötti színkülönbséget és mégis könnyen meg tudja őket számolni több csoportosítási szempont alapján is.
Egy nagyon kedvelt játék nálunk a csoportokban, legfőképpen egyedül ajánlott játszani, de ha a feladatrészeket megosztjuk, akkor több gyerkőc is tudja élvezni egyszerre a játékfolyamatot.

Jó szórakozást a szivárvány pom-pom-hoz.
Én valamiért mindig mosolygok, ha ez a játék a kezem ügyébe akad, remélem nektek is csempész egy kis jókedvet a napba.

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr9515561070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása