Mosd meg, mosd meg
Mert a gyakorlás teszi a mestert, és így könnyebb is megmutatni, mint fogkrémmel teli szájjal.

_dsc0874.jpg

Mert a gyakorlás teszi a mestert, és így könnyebb is megmutatni, mint fogkrémmel teli szájjal.

 

Hozzávalók:

  • Karton alap
  • Színes ceruza
  • Filctoll
  • Fogkefe

 

Elkészítés 

A mai játéknál a rajztudásunkat kell elővennünk, persze másolni is ér. Sőt kifejezetten ajánlott is. Az alap kartonnak mi egy nagyobb felületet választottunk ehhez a játékhoz. A méret természetesen a rendelkezésre álló alapanyagokhoz, mint mindig most is könnyen igazítható. Az alapunka felrajzoltunk egy kislányt, kisfiús verzióban is elkészítettük, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző gyakorló felületet. A rajzolásnál csak arra kell figyelnünk, hogy a mosolygás közben a rajzolt fogacskák jól látszódjanak. Ha kész vagyunk a körvonalak felrajzolásával, a gyerkőcökkel közösen színezzük ki a felrajzolt alakot. Így egy jó közös tevékenység is válik a játékkészítésből. Ha már szép színekben pompázik az alkotásunk egy fogkefe beáldozása után bele is foghatunk a játékos tanulásba.

 

Játék menete/tapasztalatok

Amikor elkészítettük csoportjainkba a saját darabjainkat, úgy gondolkodtunk, hogy kifejezetten nagy méretben fogjuk kivitelezni a kitalált ötletet, mivel a gyerkőcök számára a tanítani kívánt mozdulatsorok így, nagyobb mozgásmintaként bemutathatóak és gyakorolhatóak. Erre más mozdulatok tanítása során is érdemes gondolni, hiszen sokkal könnyebb először nagyobb mozdulatsorokat megtanulni. A játék célja, hogy a gyerkőcök megtanulhassák és gyakorolhassák a fogmosás helyes technikáját, ami amúgy, ha tényleg szakszerűen szeretnénk csinálni nem olyan egyszerű. Érdemes játékosan mutatni a mozdulatokat. Először vízszintes irányba dörzsöljük át a fogacskákat, utána körkörös mozdulatokat végzünk. Nagy körvonalakban ez a két mozdulatsor, ami ismétlődik. A játék használata során nem csak lehetőségünk van megmutatni a helyes technikát, de kedvet is csinálhatunk a fogmosáshoz, ami néha lássuk, be elég nagy nehézségeket tud okozni. Így játékos formában már rá tudunk hangolódni a tényleges fogmosásra, amikor már saját apró fogacskáikat kell majd szépen tisztán tartaniuk, a fogtündér legnagyobb örömére. Azt tapasztaljuk, hogy a gyerkőcök nagy lelkesedéssel fogadják a játékot és nagyon szívesen használják. Ahogy mindig nagy érdeklődés övez minden olyan játék tevékenységet, ami tényleges valódi folyamatokat mutat be. Arról nem is beszélve, hogy az itt begyakorolt mozdulatsorok már önmagukban fejlesztik a gyerkőcök mozgáskoordinációs képességeit. Úgyhogy ha egy mód van rá, ragadjatok kartont és előbb színezésre, majd fogmosásra fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr1715804676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása