Állatkerti móka
Még mindig nem fogytunk ki az ötletekből, a következő nyitogatós játékunk az állatkertbe kalauzol minket

_dsc0896.jpg

_dsc0898.jpg

Még mindig nem fogytunk ki az ötletekből, a következő nyitogatós játékunk az állatkertbe kalauzol minket

 

Hozzávalók:

  • Karton alap
  • Festék a díszítéshez
  • Nedves törlőkendő nyitható fedele
  • Állatokról nyomtatott vagy rajzolt képek
  • Erősebb ragasztó

 

Elkészítés

Ebben a verzióban az állatkertbe barangolunk a játékunk segítségével, így az alap kartonunkat is e szerint díszítettük, mi a festést választottuk. A kartonunk tetejére háromszög alakú tetőt ragasztottunk Az egész felületre állatkerti hangulatot festettünk. A játék alaptevékenysége a párkeresés, így a következő feladatunk a választott állatok elkészítése lesz. Egy kicsit csaltunk, mivel segítségül hívtuk a nyomtatót, de a merészebbek nyugodtan rajzolhatnak is. A lényeg, hogy mielőtt nekiállunk bármelyik verziónak nagyon fontos, hogy pontosan mérjük ki a nedves törlőkendők kinyitása utáni látszó felület méretét. Hiszen ebben a méretben kell majd nekünk is dolgoznunk, elkerülve, hogy véletlenül a szépen megrajzolt oroszlánunk fele a kinyitásnál ne látszódjon majd. Szóval mérjünk pontosan, majd a meghatározott méretben készítsük el a kiválasztott állatokat. Természetesen mindig párban dolgozunk, tehát két azonos oroszlán, két nyuszi két kígyó és még sorolhatnám a többieket is, kerül elkészítésre. Ha megvannak, az állataink először őket ragasztjuk fel a kívánt helyre, majd ezek tetejére rögzítjük a fedeleket. Használjunk erősebb ragasztót, hogy biztosan tartson a játékunk ezen eleme, hiszen nagy terhelésnek lesz kitéve a folyamatos kukucskálások miatt.

 

Játék menete/tapasztalatok

Nem véletlenül készült el ez a verzió is, hiszen az alap ötletet is imádják a gyerkőcök a csoportjainkban. Most úgy gondoltuk, hogy a színek és a tapintás után már kicsit konkrétabb párkereső feladványt rejtünk a kukucskáló fedelek mögé. Az állatok témakörét választottuk, elsősorban azért, mert ez egy mindenki számára ismert és érdekes világ. A gyerekek már rendelkeznek alapismeretekkel, a bölcsis korosztály az általunk használt állatokat már képes felismerni, megjegyezni. A játék célja ugyanúgy, mint ez idáig a fedelek alatt elrejtett állatkerti állatok párjának megkeresése. Már sokszor meséltem róla, de hátha akadnak új olvasóink is, akiknek még nem ismert, hogyan is érdemes koordinálni a gyerkőcök tevékenységét. A manók a memori szabályait általában már ismerik, itt is csak arra kell felhívnunk a figyelmüket, hogy a kukucskálók kinyitása után egy párkereső nyitásra van lehetőségük. Ez az a pont, ahol két irányba mozdulhat a játék menete, helytelen nyitásnál vagy mindkettő ajtót visszacsukjuk, és újra kezdjük, a keresgélést vagy az elsőnek választott fedél nyitva marad, és addig keressük a kukucskálók alatt elbújt állatokat, amíg annak párjára nem találunk. Az első játékmenet a kicsivel nagyobb korosztálynak teheti izgalmasabbá a játékot vagy azoknak a gyerkőcöknek, akik már használták korábban is. A második játékmódban a gyerekeknek jobban lehetőségük van megvizsgálni és megjegyezni, hogy ki hova bújt el. A játék nagyon sok időre képes lekötni a manók figyelmét, miközben fejleszti logikai gondolkodásukat és memóriájukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr7615805852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása