Párkereső ezernyi lehetőséggel
Csodás kivitelezés, nem mi készítettük, de bátran ajánljuk mindenkinek.

og3a3935.JPG

 

Bár alapvetően általunk készített játékokat mutatunk be nektek, azonban van egy két olyan darab, amit mi is nagy keresgélés után találtunk meg, és amiket bátran merek ajánlani otthoni használatra is. Ezek mind olyan játékok, amikkel nem találkozunk minden boltban, de érdemes kis időt szánni a beszerzésükre, hiszen nagyon hasznos, csodaszép darabokról van szó.

Szívem csücske a következő játék. Nagyon sokat használjuk és mindig, de tényleg mindig garantált a sikere a gyerekeknél. A kivitelezése egyszerűen tökéletes. Igényes szép színekkel kidolgozott játék. Első ránézésre csak egy fadoboz, igazi varázsdoboz. A doboz belsejében falapokat találhatunk, amin különböző tematikájú formákat látunk sorban ábrázolva. Két verziót tartalmaz a doboz, az egyik egy sínforma, ahol sorba szerepelnek az adott formák. Ugyanezen formák mindegyikét megtaláljuk a dobozban külön mozgatható formában is. Mindenki megtalálja a kedvére való témavilágot, legyen az öltözködés, formákkal való ismerkedés, gyümölcsök vagy állatok. Sokszínű felhasználhatósága miatt remek alapjátéka lehet nagyobb csoportos foglalkozásoknak is, mert aktuális tematikához igazítva változatosan mégis folyamatosan használható.

 A játék szabálya igazán egyszerű. Válasszátok ki azt a falapot, amivel játszani szeretnétek. A doboz becsukott állapotban egy sínként is működik, ahova a kiválasztott falapot be tudjuk helyezni. Így a gyerkőcök folyamatosan látják a formákat és azok sorrendjét is. A kis fa négyzetek segítségével pedig el is kezdődhet a pár keresés. A logikai képességek fejlesztése mellett a koncentráció fejlesztésére is szolgál a játék. Miután a falapon szereplő összes ábrát kiválasztottuk, jöhet a sorrendiség. Minden sorrendet követő játék fejleszti, alapozza a gyerekek matematika gondolkozását és fejleszti logikai kombinatorikai képességüket is. Igazán okosan felépített folyamatról van szó, hiszen a különálló négyzetek keresgélése közben a gyerkőcök olyan számukra érdekes mintákat találhatnak, amelyek iránti érdeklődésük motiválja őket a következő sín felhelyezésére is. Így nagyon hosszú időre képes lekötni a gyerkőcök figyelmét. Ha egyszerre többen használják, animáljuk a tevékenységüket, hogy egymás után mindenkinek legyen lehetősége keresni. Már összeszokott társaságban ez általában külső beavatkozás nélkül is arányosan és igazságosan elosztódik. A lényeg, hogy ha szükséges legyünk jelen, hogy mindenki számára ugyanolyan sikerélménnyel teli tevékenység legyen a játék használata. Nem utolsó sorban meg kell említenem, hogy a fenti játék tényleg kis helyen is elfér, így könnyen szállítható, nyaraláskor, mamánál töltött időkben is könnyen tudjuk mozgatni, ami nagy előny, ha szeretnénk minden pillanatban élvezetes játék lehetőséget biztosítani a manóinknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr3815906066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása