Elég egy jó ötlet
Nálunk éppen így hozta akkor a szél

background-blur-chestnut-206868.jpg

Sokszor elég egy jó ötlet

Elsőre talán nem is gondolnánk, hogy sok esetben még komolyabb előkészületeket sem igényel, hogy gyermekünk számára olyan játékot tudjunk ajánlani, amely megfelelően segíti fejlődését és játékban való elmélyülését.

Családi bölcsődei csoportjainkban először az érzékelés és gyakorlati élet témaköreihez kezdtünk a Montessori módszernek megfelelő játékokat készíteni a gyerekeknek.

Ősz volt, s gesztenyefák állnak a bölcsi épülete előtt. Magától adódott a lehetőség, hogy gesztenyét gyűjtsünk, s gyorsan kapcsolódott hozzá a gondolat, hogy fessük különböző színűre a gesztenyék egy részét, Hamarosan sárga, kék, zöld, piros hasú gesztenyék kerültek a gyerekek elé, s ugyanilyen színű tálkákat kerestünk. Csendjátékunk során a tálkák színével azonos színű gesztenyét tettünk a tálkákba. Először kézzel pakoltuk a gesztenyéket, majd kanalakat és csipeszeket tettünk a játék mellé. Lassan tavaszodik (hóval borított márciusi napon írom mindezt), de az ősszel gyűjtött gesztenyékből készült SZÍNES GESZTENYÉS játék ma is az egyik kedvence a gyerekeknek.

Mi mindent tanultak a gyerekek a játék segítségével?
A kék, sárga, piros, zöld színeket, az azonosság és különbség felismerését. Finom mozgásuk fejlődik, íróujjaik erősödnek. Képesek több mint 10 percen át önállóan elbíbelődni a játékkal. Élvezet nézni, ahogy pakolgatják a terméseket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr7813712056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása