Színcsíptető
Színazonosítás, színárnyalatok, finom motorikus mozgás, megfigyelés

og3a3507.JPG

og3a3513.JPG

 Színazonosítás, színárnyalatok, finom motorikus mozgás, megfigyelés

Hozzávalók

  • Kartonpapír
  • Akrilfesték
  • Csipeszek
  • Ecset
  • Lamináló gép

 

Elkészítés

Körző segítségével a kartonlapunkra egy kört rajzolunk. Természetesen körző hiányában, bármilyen kör alakú sablon segítségünkre lehet, amit körbe tudunk rajzolni. A körlapot kivágjuk és egyenlő cikkekre osztjuk. Itt ránk van bízva, hogy hány egyenlő részre szeretnénk osztani a kört. A lényeg, hogy minden külön cikkely a későbbiekben egymástól eltérő színűre legyen majd festve. Ha a körberajzolással megvagyunk, jöhet a színezés. Mivel a csipeszekkel azonos színűnek kell lennie a körcikkeknek, így mi akril festéket használtunk, mivel az a fa csipeszeken is nagyon jól mutat és használat során kiderült, hogy elég tartósnak is bizonyul. Tehát minden körcikkhez választottunk egy csipeszt és egy színt és már csak festegetnünk kellett. A száradás után a körlapot mi lamináltuk, hogy minél tovább tudják használni majd a gyerekek, de természetesen otthoni használatnál ez nyugodtan elhagyható. És máris kész az új játék. :-)

 

Tapasztalataink szerint ez is egy olyan játék, amihez nagyon nagy lelkesedéssel nyúlnak a gyerekek, valamiért a csipeszek mindig nagy sikert aratnak nálunk. A figyelmüket is egész hosszú időre lekötötte ez a játék a csoportokban. A játék lényege elképesztően egyszerű, a csipeszeket a velük azonos körcikkelyre kell csíptetni. Mi azt vettük észre, hogy a gyerekek nagyon szívesen keresgélték a színes csipeszeket. Minél több szín állt rendelkezésükre, annál nagyobb élmény volt a keresgélés, persze itt sem árt azért figyelni a határokra, a kevesebb néha több. Ha szeretnétek változatosabbá tenni a játékot érdemes inkább több körlapot készíteni, ahol már lehet játszani adott színek árnyalataival, határt csak a képzelőerőnk szab. Jelenlegi játékunkban mi négy szín két-két árnyalatát használtuk.
Mi úgy látjuk, hogy ez leginkább egy egyszemélyes játék. Persze, ha több köralapot készítetek, akkor azonnal szórakoztató játéktevékenység lehet egy időben több gyerkőc számára is. A gyerekek finom motorikus képessége a csipeszek felrakása közben szinte észrevehetetlenül fejlődik, a párkeresési színazonosítási folyamatok pedig gyorsan rögzülnek és vállnak máshol is bármikor felhasználható tudássá.

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr5115507452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása