Zenélő zümik
Hogy egy kis jókedvet csempésszünk a napokba, itt az ideje kicsit zenélni is.

og3a3651.JPG

og3a3654.JPG

Hozzávalók

  • Kinder tojás belső (min. 8 db)
  • Kartonpapír
  • Filctoll
  • Bab
  • Mák
  • Rizs
  • Só vagy cukor

 

Elkészítés

A zenélő zümik elkészítése nagyon egyszerű, csak össze kell gyűjteni az otthon megtalálható kinder tojások belsejét, nálunk mindig nagyon sok akad elszórva itt-ott, és persze gyűjteni is lehet, ami még nagyobb kaland a kicsiknek. A kiürített kinder tojás belsőket párosítjuk. Szabadon tudjuk eldönteni, hány zümit készítünk, nekünk az a tapasztalatunk, hogy érdemes 4 párral kezdeni, hogy a játék már élvezhető és izgalmas legyen, tehát 8 kindert kell begyűjtenünk. A párosított tojásokat jelöljük meg. Mi egyszerűen alkoholos filccel, egymással azonos jelzéssel láttuk el a tojásokat. Ez lehet egy pont vagy forma, ahogy szeretnétek. Ezek után megtöltöttük a választott anyagokkal a tojásokat. Természetesen itt is csak iránymutatás, hogy mi miket használtunk, természetesen bármivel meg tudjátok tölteni, ami otthon akad. Érdemes azonban mindig meghallgatni, hogy mennyire van szép vagy felismerhető hangja a választott „töltelékkel”. Ha elkészültünk a töltéssel már csak a díszítés van vissza. Mi kartonpapírt használtunk. Ebből készültek el a méhecskék díszei, csíkja és szárnyai is.

A játék menete / Tapasztalataink

Igaziból egy memória játékot készítünk, aminél most a gyerekeknek nem a szemüket kell használniuk, hogy megtalálják a keresett párt, hanem a fülüket, mert hangpárokat fogunk keresni. A zümiket egymás mellé tesszük és szabadon választott sorrendben megrázzuk őket. Már csak a fülünket kell hegyezni, hogy megtaláljuk az azonos hangokat. Ezt a játékot inkább egyszemélyes játéknak javasoljuk, fontos, hogy a gyerkőc játék közben tudjon koncentrálni. Ahhoz, hogy az érzékelési folyamat zavartalan legyen jobb, ha felkészülünk a játékra. Nagyon jól lekötik ezek a zümik a gyerekek figyelmét. Azt látjuk, hogy nagyon örülnek neki, ha nem a megszokott játékokkal találkoznak. Nagyon kevés az olyan logikai játék, ami nem a látási érzékelésre alapoz, így már csak a játék jellegéből fakadóan is nagyon felkelti a gyerekek figyelmét. Próbáljátok ki ti is. És persze nem csak párkeresésnél tudjuk használni a kis zümiket, hanem tökéletes hangszerek is lehetnek. Érdemes a játékpárosítós, koncentrálós rész után közösen énekelni, zenélni egy számunkra kedvest dalt. Ezzel keretet is adunk a játékfolyamatnak és a jókedvet és vidámságot is biztosítottuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr7915551240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása