Szemezgető
Finom motorika, hogy a hét elején kicsit átmozgassuk a kezünket. Csak halkan súgom meg a csoportokban az egyik kedvenc játék.

og3a3569.JPG

og3a3564.JPG

Hozzávalók

  • Bármilyen meregethető apróság ( mi kukoricát használtunk)
  • Két edény 
  • Meregető kanalak (lehet többféle, mindegyikkel más lesz játszani)
  • Sok-sok türelem
  • Egy csipetnyi jókedv

 

Elkészítés

Ma igazán mindenki, de mindenki számára megcsinálható feladattal készültünk, nem kell, se előrajzolni, igen tudom néha az elég problémás. Nem kell kivágni, nincsenek rosszul bevágott részek, festeni se kell, na jó az tényleg tud azért macera lenni.Még ragasztóval se kenünk össze semmit.

Szóval az elkészítés. Fogj egy rendelkezésre álló tálat, edényt, öntsd bele a kiválasztott apróságot. A mák túlzás, ne legyünk azért túl vakmerőek sem. Szóval válaszd ki megfontoltan, majd öntsd a tálba. Rakj egy darab lelkes gyermeket az asztalhoz. Tégy elé egy üres tálat. Majd mutasd meg neki a kanalakat. Most pedig rakd elé a megtöltött tálat. És kész is vagy.

A játék menete/tapasztalatok

A játék menete na igen. Szóval igen egyszerű, meregessétek a kukoricát, illetve amit választottatok egyik tálból a másikba. A kanalakat lehet váltogatni. Lehet hozzá szabályok is adni, ha az első, végre meregethetek lendület már elfogyna. Mondjuk nálunk a csoportokban ez elég kevésszer fordul elő. Kitartóan tudnak a gyerekek meregetni, szerintem bármeddig tudnák csinálni. De ha mégis látnátok rajtuk az unalom első, elég kézzel fogható jeleit, jöhetnek a szabályok. Egyszerre csak 3 kukorica lehet a kanálban. Bevonhatunk több tálat is a játékba. A lényeg, hogy élvezzük kicsit az apró dolgokat körülöttünk. És talán még az is megfordul a fejünkben, hogy ez menőbb, mint a zenélő, villogó játékhadsereg. Pedig csak tálkák és kukorica.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr8615572332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása