Mosolygó tulipánok
Itt a tavasz, a tulipánok pedig a kedvenc virágaim. Játszunk ma velük

og3a3742.JPG

og3a3740.JPG

Játék a virágokkal.

 Hozzávalók

  • színes karton/papír
  • filctoll
  • olló
  • lamináláshoz szükséges kellékek

 

Elkészítés

A mai játék talán az egyik legegyszerűbben elkészíthető játék az eddig mutatottak közül. A teendőnk csupán annyi,hogy előrajzoljuk a kiválasztott formát. Méretpárokkal fogunk dolgozni.Mi most két különböző mérettel dolgoztunk,de ezt is lehet,sőt később érdemes tovább bővíteni. A választott formát felrajzoljuk a kiválasztott színű papírra, a színpárját mellé rajzoljuk, csak már kicsivel kisebb méretben. Az elkészült formákat kivágjuk, ha van kedvetek tovább is díszíthetitek őket, és máris egy kézműves foglalkozás is alakul a játékkészítés közben. Mi cuki mosolygós fejek rajzoltunk a tulipánjainknak, remélve, hogy ezzel is csempészhetünk egy kis jókedvet a játékba. Miután kivágtuk az összes formát, mi lamináltuk azokat, hogy tartósabbak legyenek, ha vastagabb kartonra dolgoztok, akkor természetesen ez sem szükséges.

Játék menete / tapasztalatok

 

A tulipános játék során a méretkülönbségeket tudjátok megismertetni a gyerkőcökkel. A feladat igen egyszerű, az összekevert formákat párosítani kell szín szerint, minden színből végül két méretet találnak a gyerekek. Ebben az egyszerű formájában is nagyon könnyen leköti a gyerekek figyelmét, mint általában a legtöbb "keresős" játék. De. Mert már megszokhattátok, hogy mindig van egy de. Én úgy gondolom, hogy minden játék variálható. Maga a játékfolyamat valójában csak attól függ, hogy mi mennyi kreativitást adunk hozzá, hogy mi mennyire szeretünk játszani. A tulipános játékkal otthon a négy fal között is kivitelezhető egy mozgásos játék. Ami táborokban és a csoportjainkban is nagyon sikeres szokott lenni. Mi négy színt választottunk a játék menete pedig a következő. Elsőként csak a nagyobb formákat használjuk fel, hogy rögzüljenek a hozzájuk rendelt mozdulatsorok. Mivel mozgásokat rendelünk majd a színekhez. A kék a tapsolás, a sárga az ugrás, a zöld a karok oldal irányú párhozamos tartása a piros pedig a körbeforgás. Magyarázzuk meg a gyerekeknek, mutassuk meg játszunk el együtt a mozgássorokat. Ha úgy látjuk, hogy rögzültek a formákat véletlenszerűen szórjuk szét, olyan távolságba, hogy egy lépésen belül legyenek. A feladat pedig csupán annyi, hogy az adott színű tulipánra lépve a megadott mozgást kell végigcsinálni. Ha Ez már jól megy és könnyedén eljutunk vele a nappaliból akár a konyháig is, akkor jöhetnek a kicsinyített formák. A mozgás sor itt is ugyanaz marad, viszont a feladatokat guggolásból kell megpróbálni elvégezni. Nagyon izgalmas játék alakulhat belőle, mivel nem csak a gyerkőc használhatja egyedül, hanem csoportosan,családilag közös játékra is tökéletesen alkalmas. A mozdulatsorok természetesen bármik lehetnek, higgyétek el egész vicces helyzeteket generálhat amikor a család mondjuk együtt próbál egy lábon állni. 

Próbáljátok ki, és mozogjatok, nevessetek sokat. Ahogy amúgy is szoktuk tenni tavasszal.

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr8215627702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása