Almás színválogató
Színes pomponok válogatása, a legjobb móka.

Hozzog3a3808.JPG

og3a3813.JPG

Keresd a helyét!

Hozzávalók

  • Wc papír guriga
  • kartonpapír
  • festőragasztó
  • festék
  • pomponok
  • olló
  • ragasztó

 

Elkészítése

A következő játékunk elkészítése az eddigiekhez képest, kicsit több időt igényel. De nem kell megijedni. Gyerekekkel együtt nagyon jó elfoglaltság válhat belőle. Elsőként a wc papír gurigákkal kezdünk dolgozni. A gurigák alsó részét festőragasztóval lefedjük, hogy zárt gurigákat kapjunk. Ha elkészültünk a ragasztással, jöhet a festés. Három különböző színnel dolgozunk. Pirossal, zölddel és sárgával, pont, mint az almák. Ha végeztünk a festéssel hagyjuk száradni a kész gurigáinkat. Amíg ezek száradnak, elővesszük a kartonpapírokat. Alma formákat rajzolunk rájuk. Érdemes úgy dolgoznunk, hogy egy wc papír gurigát először körbe rajzolunk, az így kapott kör köré rajzoljuk meg az alma formát. Ha elkészültünk a kész formákat kivágjuk. Az alap kört is ki kell vágnunk, hogy ezen keresztül tudják majd a gyerekek bedobálni a pomponokat a megfelelő színű gurigába. Mire végzünk a körbevágással már a gurigáink is megszáradtak valószínű, így már csak annyi feladatunk marad, hogy a kész gurigák tetejére ragasszuk a kivágott almaformákat. Használjunk erősebb ragasztót, könnyen lehet, hogy egy egyszerűbb stift kevés lesz. Ha elkészültünk már kezdődhet is játék.

 

Játék menete/tapasztalataink

A kész játék nagyon könnyen leköti a gyerekek figyelmét. A feladat nagyon egyszerű az azonos színű gurigába kell behelyezni a pomponokat. Azt tapasztaljuk, hogy nagyon szeretik a gyerkőcök az apró pomponokat. Talán a pihe puha tapintása miatt. A játék egyedül is izgalmas lehet, de egyszerre több gyerkőcnek is megfelelő elfoglaltság lehet. A játékfolyamat közben az apró pomponok megfogásával már fejlődik finom motorikus képességük. A színek párosítása pedig logikai képességeiket fejleszti. Egy nagyon egyszerű játék, nincsenek szigorú szabályok. Mégis nagyon élvezetes. Próbáljátok ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr9415637048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása