Szivárványos számolgató
Egy igazán gyönyörű fa játékot mutatunk ma nektek

og3a3823.JPG

og3a3834.JPG

Egy igazán csodálatos játékot mutatunk nektek. Csodás színekkel, nagyszerű logikával kialakított játék, amivel tényleg élmény a játék.

 

Nagyon szeretem az olyan darabokat, amik nem csak hasznosak és jól átgondoltak, de szépek is. Azt tudjuk, hogy valami minél színesebb annál nagyobb érdeklődést tud kiváltani a gyerekekből. Ez a játék pontosan ezzel számol és számoltat is. A szivárvány színeiben pompázó fagyöngyöket egy egy sínen keresztül tudunk mozgatni. A gyöngyök mögött pedig festett mintát találunk, ami jelzi, hogy hány darabnak kell egymásra kerülnie.

 Finom motorikai fejlesztő hatását se felejtsük el a matematikai nevelés, és logikai gondolkodás fejlesztése mellett, ami a játékfolyamat közben történik. Az apró gyöngyök megfogása és áthelyezése nagy kihívást jelenthet a bölcsis korosztálynak. Térbeli gondolkodásokat is használniuk kell, hiszen a játék két oldala között kell átvarázsolniuk a megfelelő számú gyöngyöt. Kevés olyan ehhez hasonló játékkal találkozok, ami egyszerre ennyi területre hat és mégse egy bonyolult szabály játék.

 Csoportjainkban azt tapasztaljuk, hogy a gyerkőcök előszeretettel választják ezt a darabot a rendelkezésre álló játék hadsereg kitartó tagjai közül. Azt látjuk, hogy első használatnál igyekeznek az előrajzolt mintának megfelelő gyöngyszámot lemásolni, utána viszont nem hagyják magára a játékot, hanem saját képzelő erejüket használva alkotnak új és új színkombinációkat. Nagyobb korosztály számára könnyen szemléltethetjük a játékon az összeadást, sőt még a szorzást is.  A kevesebb több fogalmát is gyerekjáték bemutatni e felületen keresztül, tehát egy olyan örök darabról van szó, amit elsősorban kisebb korosztály számára veszünk majd le a polcról és majd otthon jövünk rá, hogy hány és hány további módon tudjuk majd használni.

 A Montessori pedagógia alapjait követve, törekszünk a csoportjainkban is arra, hogy a csoportszobába a gyerekek számára elérhető helyen, minél többféle, de minél egyszerűbb játékokat kínáljunk, a szivárványos számolgatónál, már az első percben kiderült, hogy tökéletesen illeszkedik az általunk választott koncepcióban. Így nálunk már alap darab. Remélem hamarosan nálatok is a gyerekszoba lakójává válik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr3415707114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása