Gesztenyemeregető
Már nem is olyan meglepő, hogy a legjobb játékok, általában a legegyszerűbbek, mint a pet palack vagy az alufólia.

og3a3576.JPG

og3a3581.JPG

Már nem is olyan meglepő, hogy a legjobb játékok, általában a legegyszerűbbek, mint a Pet palack vagy az alufólia.

 

Hozzávalók:

  • Gesztenyék
  • Két azonos méretű edény
  • Kanál a meregetéshez

 

Elkészítés

Lehetnék nagyon szakszerű, és leírhatnám elképesztő hosszú körmondatokban, hogyan készítsük el a meregető játékunkat, de szerintem mindenki tudná, hogy azt legfeljebb a karakter számok miatt tenném. Szóval szedjünk gesztenyét, keressünk hozzá két tálkát. Szuperül bevált az Ikeás kis müzlis tálka és egy merőkanalat, a gyógyszerekhez adott kanalak nálunk jól működnek. Ha ezeket a roppant nehéz előkészítési lépéseket betartottuk, tegyük a tálakat a gyerkőcünk elé, ha hiszitek, ha nem, ezek után meg lehet inni egy közepes méretű tejeskávét is, viszonylagos nyugalomban.

 

Tapasztalatok, játék menete

A meregetés mozdulatai fejlesztik gyerkőcünk finommotorikus képességeit. Hagyjuk, hogy kedvére meregessen. Nem fogjátok elhinni, hogy mennyire le tudja kötni a manók figyelmét, tényleg egészen sokkoló tud lenni. Főleg azokét, akik amúgy is szeretnek a konyhában matatni. Arra érdemes figyeli, hogy a felhasznált merőkanálba egyszerre egy gesztenye férjen bele. A játék során először hagyjuk nyugodtan gyerkőcünket pakolgatni. Imádni fogja. Később adhatunk neki feladatokat is, merje át az összes gesztenyét egy tálba, felezze el a gesztenyéket, hogy a két tálba végül ugyanannyi legyen és egyéb matematikai nevelésre ráhangoló feladványokat kitalálhatunk. Ez által a manók ismerkedhetnek a számokkal, az arányosítással is és több, kevesebb fogalmával és még a becsléssel is, hiszen nem szükséges mindig pontosan leszámolni a rendelkezésre álló gesztenyéket. Egy olyan játék ez, amihez tényleg nem szükséges nagy előkészület mégis nagyon szórakoztató tud lenni. Egyszemélyes játékként funkciónál a legjobban, ha több gyerkőc szeretne egyszerre részt venni a tevékenységben, inkább vegyünk elő még két tálkát. A későbbiekben tudjuk tovább bővíteni is a játékot, ha több tálat használunk, vagy a gesztenyék alját megfestjük, így már szín szerinti csoportosításra is alkalmas. És tényleg igaz, néha a legegyszerűbb dolgokból lehetnek a legjobb a játékok. Egy próbát azt hiszem, igazán megér, ha mégse kötné le a manók figyelmét, az edényeket visszapakoljuk, és készítünk gesztenye bábut.

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr5515906070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása