Színkereső nyitogató
Kukucskálni mindenki nagyon szeret, ezt a kíváncsiságot kihasználva találtuk ki következő játéksorozatunkat is.

_dsc0926.jpg

_dsc0932.jpg

Kukucskálni mindenki nagyon szeret, ezt a kíváncsiságot kihasználva találtuk ki következő játéksorozatunkat is.

 

Hozzávalók:

  • Karton lap
  • Nedves törlőkendő teteje
  • Ragasztó
  • Olló
  • Színes papír
  • Festék a díszítéshez

 

Elkészítés

 A következő játékunk elkészítése egy kicsivel nagyobb előkészületet, illetve gyűjtögetést kíván meg tőlünk. Szükségünk lesz nedves törlőkendők már üres csomagolására. Arra a fajtára, aminek műanyag nyitható teteje van. Mivel a játékhoz szükséges mennyiséget nem egy perc alatt fogjuk összegyűjtögetni, érdemes szólni ismerőseinknek is, hogy ne dobják ki a kiüresedett popsi törlőket. Mi nagyobb méretben készítettük el a játékot, hogy a csoportjainkban egyszerre több gyerkőc is tudja használni, de természetesen nem szükséges otthonra a legnagyobb méretben dolgoznunk. A lényeg, hogy páros számú popsi törlő fedelünk legyen, hiszen a játék lényege a pár keresés lesz. Fogjuk meg az alap kartonunkat, amire helyezzük fel a kukucskálókat pont úgy, ahogy mi szépnek látjuk. Ha megtaláltuk a helyüket, ezeket rajzoljuk körbe, ez nagy segítség lesz a későbbi ragasztásnál. Utána dolgozhatunk az alap díszítésével, ezt mi festéssel készítettük el a játék e verziójában, ez nyugodtan lehet jó színes, hogy felkeltse a gyerkőcök érdeklődését. ügyeljünk arra, hogy a korábban felrajzolt kukucskálók helyét ne fedjük el teljesen. Ha a díszítéssel elkészültünk, a színes papírokkal haladunk tovább. Minden választott színre rajzoljuk körbe kétszer a kukucskálókat és vágjuk ki ezeket. Majd ragasszuk fel a kivágott színes papírokat a kidíszített alapunkra. Azokra a helyekre, amiket korábban már körberajzoltunk. Arra figyeljünk, hogy az azonos színek ne egymás mellé kerüljenek, hogy izgalmasabb legyen majd a keresgélés, ha a színek már a helyükön vannak már csak a kukucskálókat kell az alaplapunkra rögzíteni, hogy jól eltakarják az alattuk elbújó színeket. Ha ezzel is végeztünk a kukucskálók tetejének díszítése van már csak vissza. Mivel ezeken általában műanyaghatású borítás van, amit nehéz lenne szépen lefesteni, mi e felületeket is papírral borítottuk. Kívülről minden kukucskáló egységes borítást kapjon, hogy ne a fedő alapján azonosítsák majd a gyerekek az alattuk lévő színt.

 

Játék menete/tapasztalatok

 Az elkészült játék nálunk nagyon nagy érdeklődést váltott ki már a csoportba való bekerülésekor. A gyerekek nagy örömmel fogadták és nagyon sok időre lekötötte a figyelmüket. Azóta is szívesen használják mindegyik elkészült verzióját. Ahogy, erre már korábban is utaltam a játéknak több verziója is elkészült, ezekről is hamarosan majd mutatunk nektek képeket és persze elkészítési módot is. A mostani játék egy színpár kereső játék. A gyerekek feladata, hogy a kukucskálók kinyitása után találják meg az alattuk bujkáló Szinek párjait. Érdemes az elején egy két szabályt elmondanunk. Első lépésként a gyerkőcök választanak egy tetszőleges kukucskálót, amit kinyitnak ennek az ajtaját nyitva is hagyják. A következő kinyitás lehet sikeres, amikor az alatta lévő szín az első kinyitott színnel azonos, ez esetben a másodszor választott ajtó is nyitva marad és folytatódik a keresés, ha nem sikeres, akkor az ajtó visszacsukódik, egészen addig, amíg a színpár elő nem bukkan. A játékot addig folytatjuk, amíg végül minden kukucskáló nyitva lesz. Egyszemélyes játékként is kitűnő időtöltés, ugyanakkor a memory szabályait használva tökéletes társasjátékként is funkcionálhat. Ami t nagyon szoktak élvezni a gyerkőcök. Remélem nálatok is sikere lesz a nyitogatónak. Jó szórakozást hozzá, játékra fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr3615717968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása