Kupak párok
Újrahasznosítás mesteri módon, hiszen a műanyag palackokból mindig akad otthon pár darab.

og3a3876.JPG

og3a3888.JPG

Újrahasznosítás mesteri módon, hiszen a műanyag palackokból mindig akad otthon pár darab.

 

Hozzávalók:

  • Műanyag palack kupakok
  • Mágnes pöttyök
  • Erősebb ragasztó

 

Elkészítés

Leginkább a gyűjtögetés lesz a feladatunk, hogy a következő játékunkat el tudjuk készíteni. Párosával kell gyűjtenünk műanyag üvegek kupakját. A nehezítés, hogy mindezt úgy, hogy a párok ne legyenek azonos színűek. Az én esetemben elsőre azt gondoltam, hogy nehéz feladat lesz, de nem az, mindig, amikor üdítőt vagy vizet vettem magunknak a kirándulásokra vagy csak otthonra figyeltem, hogy két azonos kupakot tudjak majd begyűjteni. Sajnos gyorsabban összejön, mint gondolnánk, a sajnos-t a környezetvédő énem mondatja velem. De a lelkiismeretemet azzal tudtam nyugtatni, hogy így legalább nem a szemétbe végzik majd, hanem egy új funkciót kapva játékként továbbhasználhatjuk őket. A kupakokra mágnes pöttyöket ragasztottunk. Ezeket rendelni tudjátok vagy hobbiboltokban is be tudjátok szerezni. Sokszor öntapadós formában. Ha hallgattok rám, nem kísérleteztek és már az elején használtok egy plusz erős ragasztót a pöttyök felrakásakor, az a tapasztalatunk, hogy az öntapadós verzió nagyon gyorsan elenged, és akkor kell toldozni, foltozni a játékot. Várjátok meg az előírt száradási időt és már használhatjátok is a játékot.

Tapasztalatok, játék menete

A játék célja a párkeresés. A kupakokat ömlesztve kínáljuk a gyerekeknek, akik kiválasztanak egy nekik tetsző kupakot, majd megkeresik annak a párját és összekapcsolják azokat. Nagyon szórakoztató játék, ami sok időre le tudja kötni a gyerkőcök figyelmét, persze, ha megfelelő kupakszámmal dolgoztunk. A keresés során a színfelismerés és párkeresés folyamat zajlik le. Ezek mind olyan beépülő alaptudások, amiket jó, ha minél több oldalról erősítünk, hogy gyerkőcünk biztos alapokkal rendelkezzen. Maga a keresés egy olyan folyamat, ahol nagyon sok agyi terület mozgósítása történik egyidejűleg. Hiszen szelektálniuk kell méret szín alapján, megkeresni a hasonlóságokat és azon belül az egyezőségeket is. Lehet, hogy találnak több kék kupakot, amik között csak méret vagy színárnyalat különbség van. Egy olyan játék, amit egyszerre több gyerkőc is nyugodtan használhat, de önálló elfoglaltságként is jó szórakozási és tanulási lehetőség. Gyűjtsetek kupakokat és keressetek párokat. Mert nagyon jó móka tud lenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr8415906034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása